Pages

Thursday, February 10, 2011

Face brushes/Kistovi za lice

Opet sam nemarna s pisanjem bloga :( Nije toliko lijenost,koliko nedostatak vremena/loša organizacija..

Nego,današnji post će biti svojevrsni prvi dio neke tzv.serije postova o kistovima,a započet ću s kistovima za lice. Iako se u mojoj kolekciji kistova,zahvaljujući nekoj ovisnosti :D,nalazi poveći broj, ova serija postova će zapravo biti sami dokaz da vam nije potreban mali milijun njih da bi imali sve što je potrebno za kreiranje savršenih make up lookova :) Pa krenimo!

Ovo bi bili osnovni kistovi za lice koji su vam potrebni,no ne svi sa slike,nego kombinacije ili/ili koje ću kasnije razdijeliti :)
S lijeva na desno ide: kabuki, kist za puder u prahu/kamenu,kist za rumenilo,kosi kist za rumenilo i kist za tekući puder.Zaboravih na kist za korektor,biti će u nastavku posta.

Prva ili/ili varijanta:Sve 3 stvari (uključujući ruku) vam služe za nanošenje tekućeg pudera. Ja osobno, kad se sama šminkam,puder nanosim prstima,dok,kad drugima nanosim,koristim četkicu ili spužvicu,ovisno koliko pokrivanje je potrebno.
Kistovi za korektor:

Prva dva,s lijeva na desno,su kistovi namijenjeni baš za nanošenje korektora,dok je ovaj skroz desno kist za oči,ali može poslužiti i za nanošenje korektora kod prikrivanja podočnjaka.Kistovi za korektor su napravljeni od sintetike i više manje su svi isti,tako da bilo koji da kupite,poslužit će svrsi.
Puder u prahu/kamenu ja nanosim jednim od ovakva 3 kista. Osobno koristim one od prave dlake,gledam da se što manje "linja" :). Ne morate definitivno imati sva 3,bilo koji ovakav kist će savršeno poslužiti.
Rumenilo:
Moj br.jedan kist za rumenilo je ovaj u sredini. Kist skroz lijevo koristim kod konturiranja lica,točnije ispod jagodica,ili za malo tvrđa rumenila. Skroz desni kist mi nije za rumenilo najbolje legao,iako je sasvim solidan,stoga ga nekad koristim također za puder u prahu.

Kistove danas možete naći u parfumerijama,drogerijama,on line shopovima i izbor je zbilja velik,ovisno o afinitetima i financijskim mogućnostima.Kod kistova definitivno ne stoji ona da cijena opravdava kvalitetu;osobno sam isprobala puno skupih kistova koji su se mogli sakriti pred onima deset puta jeftinijim od njih,tako da ne budite tužni ako nemate 400 kn za Chanelov kist za rumenilo,jer bi vam se ecotoolsov za 50-ak kn mogao pokazati savršenim :)

Eto,to bi bilo ukratko o priboru za nanošenje pudera,u sljedećem postu ću nastaviti o kistovima za oči.Pozz....

No comments