Pages

Wednesday, October 15, 2014

vichy normaderm night detox

" Po prvi puta njega koja ciljano djeluje na prekomjernu tvorbu sebuma i toksina noću"Znam da je pred nekoliko mjeseci veliki broj blogokolegica pisao o ovoj kremi, i na temelju njihovih recenzija, odlučila sam je kupiti i isprobati, pa eto da dam i svoje skromno mišljenje o njoj.
Krema dolazi u tubici s uskim vrhom u količini od 40 ml. Volim proizvode u ovakvoj ambalaži jer je higijenski i krema se može u potpunosti iskoristiti.


Krema je mliječno bijele boje, lagane konzistencije i jedva primjetnog mirisa, te se brzo upija u kožu.

Iz Vichyja kažu: "Formula sadrži inovativne sastojke: 1. Perlit + apsorbirajuće čestice koje upijaju višak proizvedenog sebuma tokom noći. 2. Eperuline + LHA + Hepes + Salicilna kiselina, smanjuju nečistoće, te odstranjuju izgled nepravilnosti."

Koliko sam uspjela naći, eperulina ima depigmentacijsko i protuupalno djelovanje; LHA  (lipo-hidroksidi kiselina) je zaslužna za otčepljivanje pora i obnavljanje stanica; za hepes nisam uspjela naći pojašnjenje (ako netko zna, neka napiše u komentarima); salicilna kiselina- pomaže uklanjanju mrtvih stanica, čisti pore, djeluje antiseptički i protuupalno.

Krema je također nekomedogena i bez dodanih parabena.

Full sastojci:Vichyjeva obećanja za stanje nakon buđenja:

 -koža je manje masna:  NE

-koža je glađa: RELATIVNO

-pore su manje vidljive: NE

-blistav ten: NE

-osjećaj čiste kože: RELATIVNO


Prvenstveno, ova krema mi nije imala nikakve neželjene učinke i reakcije. Nažalost, moram priznati ni pretjerano pozitivne.
Koristila sam ju redovno otprilike mjesec dana i nažalost izostao je veći i temeljit efekt. Ono što krema ponajviše obećava - manje sebuma nakon noći, kod mene se nije ispunilo. Nisam primjetila da mi je lice imalo manje masno ili da su pore smanjene.
Dogodila mi se koja upaljena akna, i tu je vjerojatno ova krema malo pripomogla, jer bi nakon noći ta upala djelovala malo blaže.

Iskoristit ću ovaj proizvod do kraja, ali ne vjerujem da ću ponovno kupiti.

Inače, cijena u ljekarnama je oko 130 kuna.

Jeste li koristili ovu kremu i ako da, kakva Vam je bila? Imate neku sličnu za preporuku?

Pozz, do tipkanja...

2 comments

  1. Vidiš ja sam baš zadovoljna sa ovom kremom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zato sam je i kupila, jer vas je baš puno bilo zadovoljno s njom,pa da probam. od martine s dear skin mi je recenzija bila najbolje uvjerenje da je uzmem,ali eto,nije se baš iskazala

      Delete