Pages

Saturday, September 10, 2016

Ardell mechanical brow pencil & NYX micro brow pencil


Prvotni plan mi je bio natipkat Vam grupnu recenziju više proizvoda za obrve, no kad sam vidjela koliko je vremena samo za ovo trebalo, odustala sam od toga pa ću o svim proizvodima zasebno.

Dakle, danas su na redu Ardell mechanical brow pencil i NYX micro brow pencil.Osobno, nisam imala Anastasia Beverly Hills brow wiz i brow definer, ali rekla bih da su ove olovke rađene po uzoru na njih, točnije Ardell na definer i NYX ( za njega na netu čak pišu da je dupe) na brow wiz.

ARDELL MECHANICAL BROW PENCIL


Na jednoj strani se nalazi sami proizvod, s mehanizmom na odvrtanje, a na drugoj je češljić za obrve.


Kao i kod ABH brow definera, oblik olovke je takav da je na jednom vrhu uži i tanji, a na drugom širi i deblji. Gore je nijansa dark brown, dolje medium brown. Medium sam češće koristila pa vidite da je na debljem dijelu izgubio svoj prvotni oblik. Sami češljić je vrlo koristan, uži je od klasičnih spoolija i puno bolje raspoređuje pigment i oblikuje same dlačice obrve.

Ova olovka je po meni jedan vrlo dobar proizvod, no za mene nije dovoljan za samostalno korištenje. Baš zbog tog svog oblika, pogodniji je za deblje obrve kojima nije potrebno previše definicije, dakle obrve koje su već dobrog oblika i trebaju samo malo popunjavanja, tj dodavanja boje. Užim dijelom se naravno popunjava sami prednji dio obrve te "rep" a debljim središnji dio. S obzirom da ja imam dosta tanke obrve (vidjet ćete kasnije na slici) i definitivno mi treba definicije, ovom olovkom mi je zbog njene debljine nemoguće precizno i uredno urediti ih.
Najčešće ih koristim tako da NYXovom olovkom napravim "okvir", tj definiciju, a onda ovom popunim. To mi je inače kombinacija za neko brzinsko uređivanje, kada nemam vremena i volje kompletno se srediti i kada mi ne treba da mi obrve ostanu netaknute duži vremenski period.
Ova olovka je dobre pigmentacije i na mojoj masnoj koži solidne trajnosti (ukoliko nisu pretjerane vrućine) izdržat će oko 4-5 sati dok ne počne blijediti (ukoliko je nosim samostalno). Taj period se da produžiti dodatnim fiksiranjem sjenilom i gelom.

Kao manu bih navela da je sklona pucanju ukoliko ste je malo više izvukli i jače pritisnuli. Cijena je 45 kn za 0,2g te je kod nas dostupna u Danijel cosmeticsu i Diviani (ako znate da je još negdje ima, slobodno napišite u komentaru).

Swatch:gore je medium brown, dolje dark brown


NYX MICRO BROW PENCIL 
Ona bi trebala biti dupe za ABH brow wiz. Kažem, trebala, jer tako sam čitala na netu, a sama slavniju verziju nisam imala.

Ova olovka je moj svakodnevno korišten proizvod, bez obzira kako popunjavala obrve ( sjenilom, pomadom, ardell mechanical olovkom..) a za neko ultra brzo sređivanje znam ju koristiti i samu.

Nijansa koja je meni perfect match je expresso, no već neko vrijeme je nema u Danijel cosmeticsu, a s Diviane nikako da naručim, pa se sad snalazim s nijasom black.Češljić na ovoj olovci je još uži od onog na Ardellovoj i meni osobno najbolji, savršeno blenda proizvod, kao i sami vrh olovke koji je malen i precizan (opet, zbog mojih tankih i nedefiniranih obrva).
Pigmentacija je odlična kao i na gore navedenoj olovci i moguće ju je dozirati, tj ako želite malo slabiju, jednostavno je lakše aplicirajte (kao što i ja sad moram zbog neodgovarajuće nijanse). Trajnost je također jako dobra, na mojoj masnoj koži, u neekstremnim uvijetima, oko 6 sati, a ako je u kombinaciji sa sjenilom i gelom ili pomadom, ne mrda čitav dan.
Koristim je najčešće upravo na gore opisan način, s njom napravim oblik/definiciju i popunim blago prednji dio obrve, jer vrh Vam zbilja omogućava pero lakim potezima iscrtati prirodni oblik dlačice, i oblikujem "rep" jer sam tu jako manjkava s prirodnim obrvama.

Njoj bih za manu navela količinu, točnije svega 0,09 g, koja će Vam potrajati otprilike mjesec dana svakodnevnog korištenja, te cijenu koja je nešto višlja naspram količine proizvoda, cca 79 kuna.

Nakon što sam ju probala, postala mi je nazamjenjiva naspram svih isprobanih olovaka (s običnima na šiljenje više praktički ne znam baratati), jedino je problem što ju kod mene više nema te je moram naručiti. Inače, na službenom Maybelline instagram profilu sam vidjela da su i oni izbacili ovakvu olovku te se nadam da će što prije stići kod nas (za referencu, brow satin koji već imamo je puno deblji).

Swatch:Za kraj sam Vam ostavila da vidite ove dvije olovke na dijelu!


moje sirote obrve bez ičega (neuredne u fazi uzgoja i tretiranja ricinusom)


definiran oblik NYX micro brow pencilom


popunjena Ardellovom mechanical olovkom

Nisam koristila gel niti sjenilo kako bih Vam pokazala same olovke kako izgledaju.

Jeste isprobali koji od ovih proizvoda? Kako Vam se čine? Što Vi koristite za uređivanje obrva?

Pozz, do tipkanja!

No comments