Pages

Friday, December 2, 2016

Novexpert booster serum s vitaminom c


Krajem devetog mjeseca imala sam čast prisustvovati na Novexpert eventu sa samim osnivačem brenda, gdinom Cyrillom Telingeom.
Ovo je bio prvi event na kojem sam bila i nažalost, bila sam preuzbuđena da se sjetim pisati zabilješke s definitivno najzanimljivijeg predavanja koje sam u životu slušala.Tema predavanja je bila nova linija Novexperta, a naglasak je bio na njihovom booster serumu s vitaminom c. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo i poučno, no moj mozak je već toliko informacija zaboravio pa ću Vam na kraju posta  podijeliti slike s eventa gdje možete možda uloviti malo više informacija.

Ono na što ću se skoncentrirati je da Vam prenesem dojmove o samom boosteru, nakon više-manje redovnog korištenja tokom posljednjih 2 mjeseca.


Kao što vidite, dolazi u staklenoj bočici sa zatamnjenim staklom, pošto je c vitamin fotosenzibilan i tamna ambalaža ga čuva od kvarenja.

Novexpert je postigao proizvesti proizvod sa 25% stabilnog vitamina c (2 oblika: japanski koji djeluje na hiperpigmentacije i francuski s anti-age djelovanjem). Stabilnost su postigli izbacivanjem vode iz molekula.

VITAMIN C je ZVIJEZDA među vitaminima, 200 puta više koncentriran u koži nego vitamin A, 40 puta više prisutan od vitamina E, vitamin C je vjerojatno jedan od najbitnijih elemenata za zdravlje naše  kože.  C vitamin je štit koji zaustavlja svakodnevne "napade" na kožu, C vitamin je antioksidans, ima protuupalno djelovanje, umanjuje crvenilo kože, antialergijsko djelovanje ...

Prava drama je da je čovjek prije 25 milijuna godina izgubio sposobnost sintetiziranja vitamina C.  Moderni svijet ne čini ništa da  bi nadomjestio taj veliki gubitak : termička obrada hrane, pušenje, stres, zagađenost, kontracepcijske tablete - sve to drastično smanjuje razinu vitamina C. Dijagnoza je neopoziva. Preporuka je više nego jasna ... fibroblasti, kolagen .... aktiviraju se pomoću vitamina C.


AKTIVNI SASTOJCI


ANTIOKSIDATIVNO DJELOVANJE (stanično):
Japanski  stabilizirani vitamin C
Francuski stabilizirani vitamin C (inkorporiran u siliciji)
Fitičnska kiselina
Novaxyline (Novexpert patent)
Elaginska kiselina
Vitamin E
Beta-karoten / pro-vitamin A

ANTI-AGING DJELOVANJE  (tkivo):
Japanski stabilizirani vitamin C
Francuski stabilizirani vitamin C (inkorporiran u siliciji)
Novaxyline (Novexpert patenta
Adenozin (amino kiselina)

DJELOVANJE NA BLISTAVOST  (ujednačenost tena):
Japanski stabilizirani vitamin C (protiv hiperpigmentacije)
Bioflavonoid (Potiče mikro cirkulaciju)
Mliječna kiselina (mikro-peeling)
Prirodno prekrivanje bora (Mica) (reducira sjenčanje uzrokovano borama)

OSTALA DJELOVANJA:
Glicerol 100% biljni (Vlaži)
PCA (pirolidon-karboksilna kiselina) (Vlaži)
Polisaharidi (Vlaži)
Hijaluronska kiselina (visoke molekularne težine) (Hidratacija i lifting učinak)
Bisabolol (Umirujući učinak)

*preneseno sa službene Novexpert stranice*


Sami proizvod se dozira na pumpicu, što mi je osobno savršen izbor. Dozira se lagano, nakon dva-tri korištenja već lako skontate koliko je potrebno stisnuti za dovoljnu količinu.


Booster je vodenaste teksture, jako se lagano razmazuje i ne treba Vam velika količina za cijelo lice i vrat. Ima malo jači miris, no on ishlapi kako se i booster upije u kožu.

Ja sam dosad isprobala dva seruma s vitaminom c, John Masters Organics i Apivitin (recenzija), ovaj je sad treći na listi.

Što se tiče upijanja, sličan je Apivitinom - upija se relativno brzo, a kad se tek nanese ljepljiv je kao i oba prethodna.  
Nanosi se prije kreme ili se može pomiješati s njom. Osobno koristim njega prvog, i nakon što se upije (max. petnaestak minuta), nastavljam s daljnjim proizvodima. 

Ono što sam primjetila u ovih dva mjeseca je prvenstveno da mi je koža elastičnija i generalno bolje teksture. Hiperpigmentacija nemam (hvala Bogu) ali mi zato flekice nakon većih prištića puno brže prolaze. 

S obzirom da se ne hranim najkvalitetnije, to se odražava i na kožu i sami unos vitamina c je donio promjenu kako u teksturi, tako i u njenom zdravijem izgledu i manjem sivilu lica.

Najveća promjena koja se meni osobno dogodila, a koju sam najmanje očekivala, je u tome što je djelujući na teksturu kože, ublažila i moje nazolabijalne bore. One naravno nisu nestale i još uvijek su tu, ali nisu više toliko oštre i snažno izražene koliko su bile prije. Pretpostavljam da je serum to promijenio poticanjem sinteze kolagena.

Booster inače dolazi u količini od 30 ml po cijeni od 439,76 kuna (na službenoj stranici). 

Po ljekarnama (Farmacia) često bude 10% na njihov na asortiman, a na službenoj Novexpert stranici ga do kraja godine možete kupiti na popustu od 20%. 

A sad Vas ostavljam na malo slika sa samog eventa i predavanja!
*pr proizvod
4 comments

 1. Za koju dob preporučaš ovaj booster? kasne dvadesete, ne? Jako mi se sviđa djelovanje, anti-age mi još nije tako potreban pa pretpostavljam da je za zeru starije od mene..hm :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. anti-age je samo jedan od pluseva ;) službeno predstavljeno, preporuča se od 25-e pa naviše

   Delete
 2. Ti si smrt za moj novčanik...ubuduće ću bilokakve prigovore na potrošnju kad muž počne preusmjerit na tebe😂😂

  ReplyDelete